Εργαλεία‎ > ‎

Εργαλείο για Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

 Για να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή .ods (Λογιστικό φύλλο για το OpenOffice Calc) πατήστε εδώ. Το αρχείο μπορείτε να το ανοίξετε και με MS Office Excel 2010 ή το MS Office Excel 2007 εφόσον εγκαταστήσετε το σχετικό add-on. Για να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή .xls (MS Office Excel) πατήστε εδώ (έχει δοκιμαστεί σε MS Office 2007).
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (εκδ. 1.04)
ΣΤΙΣ 04 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

Το παρόν εργαλείο στόχο έχει να δώσει μία πρώτη εικόνα για τη δυνατότητα επένδυσης κάποιου ενδιαφερόμενου στον αγροτικό τομέα εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα Εγκατάσταση Νέων Αγροτών. Η παρούσα έκδοση είναι ενημερωμένη και σύμφωνη με την προκήρυξη του 2013.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ! Το εργαλείο αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον μελετητή. Στόχο έχει απλά να παρέχει μία πρώτη ένδειξη στον υποψήφιο επενδυτή για τη δυνατότητα ένταξης του στο πρόγραμμα και το αναμενόμενο ύψος της ενίσχυσης. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα προκύψει επικοινωνήσετε με κάποιο μελετητή προκειμένου να εξετάσετε μαζί τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα. Υπάρχουν παράμετροι που το εργαλείο αυτό δεν μπορεί να λάβει υπόψη.
Επίσης το ότι κάποιος μπορεί να κριθεί επιλέξιμος υποψήφιος του προγράμματος, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα. Η επιλογή αυτών που θα ενταχθούν γίνεται βάση μοριοδότησης. Το εργαλείο αυτό παρέχει μία εκτίμηση της μοριοδότησης που θα λάβατε, πάντα σύμφωνα με τις απαντήσεις που θα δώσετε.

Το παρόν διατίθεται ελεύθερα με κάθε επιφύλαξη ως προς την ορθότητα των αποτελεσμάτων που παρέχει.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΓΕΩΠΟΝΟ ΜΕΛΕΤΗΤΗ

2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΒΗΜΑ 1. Στην καρτέλα ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ θα πρέπει να συμπληρώσετε στοιχεία για την αγροτική σας εκμετάλλευση κατά το έτος 2013 (ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ), και στοιχεία για την εκμετάλλευση όπως θέλετε να την εξελίξετε στο μέλλον (ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ). Στα πεδία που αφορούν την ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ πρέπει να συμπληρώσετε και το ποσοστό στο οποίο η γεωργική γη ή/και το φυτικό κεφάλαιο που εκμεταλλεύεστε είναι ιδιόκτητο. Την τρίτη κατάσταση (ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) τη συμπληρώνετε μόνο στην περίπτωση που είχατε κάποια αγροτική εκμετάλλευση πριν το 2013. Συμπληρώνετε μόνο τα πεδία με κίτρινο χρώμα, όλα τα υπόλοιπα συμπληρώνονται αυτόματα. Για τις καλλιέργειες επιλέγετε την καλλιέργεια από το μενού που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στο αντίστοιχο πεδίο. Αν η καλλιέργεια που επιθυμείτε δεν υπάρχει επικοινωνήσετε με γεωπόνο μελετητή. Στο πεδίο ΕΚΤΑΣΗ συμπληρώνεται το σύνολο της έκτασης που καταλαμβάνει η καλλιέργεια σε στρέμματα. Αγροτεμάχια με έκταση κάτω από 500 τ.μ. (ή 300 τ.μ. εάν είναι ελαιώνας) δεν λαμβάνονται υπόψη, οπότε μην τα συμπεριλάβετε. Στην περίπτωση που η καλλιέργεια δεν είναι επιλέξιμη για ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης η ελάχιστη έκταση είναι 1 στρέμμα (εκτός νησιών Αιγαίου, εξαιρείται η Κρήτη και η Εύβοια).
ΒΗΜΑ 2. Στην καρτέλα ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ απαντάτε στις ερωτήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Και πάλι συμπληρώνεται μόνο τα πεδία με κίτρινο χρώμα. Τα πεδία με ροζ χρώμα είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν σε κάποιες περιπτώσεις, όχι πάντα. Αν είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν θα σας ζητηθεί με σχετικό μήνυμα δεξιά. Το ερωτηματολόγιο χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο αφορά ερωτήσεις που σχετίζονται με το αν είστε επιλέξιμος για ένταξη στο πρόγραμμα. Παράλληλα με τη συμπλήρωση των πεδίων θα βλέπετε και αν το καλύπτετε ή όχι το σχετικό κριτήριο για ένταξη στο πρόγραμμα. Στο δεύτερο τμήμα υπάρχουν ερωτήσεις που σχετίζονται με τη μοριοδότηση του επενδυτικού σχεδίου. Για να ολοκληρωθεί η εκτίμηση της μοριοδότησης σας θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί και ορισμένα πεδία σχετικά με την επιλεξιμότητα και την υφιστάμενη και μελλοντική κατάσταση της εκμετάλλευσης.
Στο πεδίο που αφορά τον τόπο κατοικίας, στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο εργαλείο μόνο για του Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. Αν βρίσκεστε σε άλλη περιοχή εισάγεται μόνοι σας στο πεδίο Χαρακτηρισμός, αν η περιοχή είναι ορεινή, μειονεκτική ή κανονική, χρησιμοποιώντας το μενού που εμφανίζεται όταν κλικ στο πεδίο.
ΒΗΜΑ 3. Στις καρτέλες ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ και ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ δε χρειάζεται να συμπληρωθεί τίποτα. Στην καρτέλα ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ θα δείτε μία εκτίμηση της μοριοδότησης σας, σύμφωνα με τις απαντήσεις. Στην καρτέλα ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ θα δείτε μία σύνοψη των τυχόν προβλημάτων που έχετε και το συνολικό ύψος της ενίσχυσης που θα λάβετε σε περίπτωση ένταξης στο πρόγραμμα.
ċ
Κωνσταντίνος Πεπονάκης,
23 Μαρ 2014, 9:36 π.μ.
Ĉ
Κωνσταντίνος Πεπονάκης,
23 Μαρ 2014, 9:38 π.μ.
Comments