Νέα‎ > ‎

Ενεργοποιήθηκε το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

αναρτήθηκε στις 16 Νοε 2013, 6:30 μ.μ. από το χρήστη Κωνσταντίνος Πεπονάκης
Η Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε στις 5 Νοεμβρίου τη οριστική σύμβαση με το ΕΤΕΑΝ και πλέον είναι δυνατή η χρηματοδότηση των ενδιαφερόμενων μέσω του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ). Στα κεφάλαια του ΤΑΕ, ύψους 115 εκ. ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς προσθέτει άλλα 138 εκ. ευρώ, οπότε τα συνολικά κεφάλαια με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί η αγροτική ανάπτυξη μέσω του εργαλείου αυτού φτάνουν τα 253 εκ. ευρώ.
Με τα κεφάλαια αυτά θα παρέχονται δάνεια σε αγρότες που επενδύουν στα Σχέδια Βελτίωσης (Μέτρο 121), στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων (Μέτρο 123Α, Επενδύσεις στην Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων) και σε επενδύσεις στο πλαίσιο των μέτρων 311, 312, 313Β (Διαφοροποίηση προς μη Γεωργικές Δραστηριότητες, Στήριξη δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων, Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων - Παρεμβάσεις ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας).
Σύμφωνα με τον κ. Ιατρίδη, Ειδικό Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μέσα σε περίπου 10 ημέρες. Το επιτόκιο των δανείων για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα κυμαίνεται στο 3,87% (συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς του Ν.128/75) και για τους λοιπούς επενδυτές σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στο 4,1%. Οι αγρότες που θα επωφεληθούν από το μέτρο, να εξαιρούνται από τον κανονισμό των κρατικών ενισχύσεων, που ισχύει για τις επιχειρήσεις και επομένως να μπορούν στο μέλλον να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικών ενισχύσεων de minimis.


Σχετικές αναρτήσεις:
Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (Πρόσκληση)

Παραπομπές:
Πρεμιέρα για το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας
Ξεκινά η λειτουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)
Comments