Νέα‎ > ‎

Πολλαπλασιασμός, καλλιέργεια και μεταποίηση ελληνικών αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών

αναρτήθηκε στις 17 Σεπ 2015, 5:33 π.μ. από το χρήστη Κωνσταντίνος Πεπονάκης
Σεμινάριο με θέμα "Πολλαπλασιασμός, καλλιέργεια και μεταποίηση ελληνικών αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών" πρόκειται να πραγματοποιήση ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα σε συνεργασία με τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων. Οι εκπαιδευόμενοι μέσω βιωματικών-διερευνητικών μεθόδων καταρτίζονται σχετικά με τον Ελληνικό Χλωριδικό Πλούτο των Αρωματικών-Φαρμακευτικών Φυτών και την πληθώρα καινοτόμων προϊόντων που μπορούν να παράγουν.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αγρότες, εν δυνάμει αγρότες, γεωτεχνικούς, φοιτητές, φυσιοδίφες αλλά και επιχειρημετίες που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα αυτοφυή φυτά της Ελλάδας. Οι εκπαιδευόμενοι, στο πλαίσιο των εργαστηρίων θα παρακολουθήσουν τη μεταποίηση των Αρωματικών-Φαρμακευτικών Φυτών για την παρασκευή εκχυλισμάτων, βαμμάτων κ.α. και των προϊόντων τους (ορός, σαπούνι, σαμπουάν, αλοιφές κ.α.). Θα γνωρίσουν τα αιθέρια έλαια και τις χρήσεις τους αλλά και τη δημιουργία και γευσιγνωσία ροφημάτων με μίγματα Αρωματικών-Φαρμακευτικών Φυτών.

Το σεμινάριο είναι τετραήμερο και θα πραγματοποιηθεί στις 16-19 Οκτωβρίου 2015 και ώρες 15:00-21:00 (Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή) και 11:00-15:00 (Κυριακή) στον Κήπο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Εργαστηρίου Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Καλλωπιστικών Φυτών στο αγρόκτημα του ΕΛΓΟ-Δήμητρα στη Θέρμη, Θεσσαλονίκη. Το κόστος του σεμιναρίου είναι 150 ευρώ άνα άτομο. Ειδικές τιμές για ανέργους, πολύτεκνους και φοιτητές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο edalampi@bbgk.gr. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310471613 (0) 220

Περισσότερες πληροφορίες
Comments